top of page

Agressie training

Buschauffeur bedreigd, ambulancepersoneel mishandeld, treinconducteur slachtoffer van zinloos geweld… Zomaar enkele krantenkoppen die de revue passeerden de laatste jaren. Maar denk ook aan docenten op scholen, receptionisten op gemeentekantoren, medewerkers in de zorg en parkeerwachters die dagelijks te maken krijgen met (telefonische) agressie op het werk. Om deze reden bieden wij trainingen aan op het gebied van (telefonische) agressie en fysieke weerbaarheid.

Inhoud

Tijdens de training leren cursisten diverse agressievormen herkennen en krijgen ze aansluitend instructies om op een juiste manier met agressie om te gaan. De training wordt verzorgd door één of meer ervaren trainer(s) met een achtergrond binnen Defensie, Politie en/of Justitie en er wordt gebruik gemaakt van professionele trainingsacteurs. Het is een interactieve training door deelname aan rollenspellen en discussies en sluit goed aan bij praktijksituaties dankzij filmpjes en gesimuleerde scenario’s.

Resultaat

  • Zelfcontrole, zelfzekerheid en stresshantering tijdens situaties waarin agressie zich voordoet;

  • Herkennen van diverse agressievormen;

  • Adequaat en professioneel reageren op agressie;

  • Toepassen van de juiste verbale en non-verbale communicatie tijdens agressie.

Maatwerk

Bovenstaande basistraining is een uitgangspunt. Uiteraard is het mogelijk voorafgaand aan de training met ons te bespreken welke situaties je graag uitgelicht wil hebben. Op basis van deze specifieke informatie kunnen wij bepaalde onderwerpen benadrukken. Mocht je behoefte hebben aan een aanvullende training, dan kunnen wij deze op maat voor je samenstellen.

Duur

1 dag, bestaande uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk.

Er is geen studiebelasting voor deze training.                                       

Telefoon

E-mail 

Follow

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page